I år blir det åttende året at VFK inviterer til Vestlandets Fuglehundfestival. Festivalen avholdes helgen 26.-28.mai på Myrbø,og det er da mulig å stille ut hund for to ulike dommer denne helgen. I tillegg vil det være muligheter for å ta apportbevis , det blir apportkonkurranse , valpeskue, barn-hund , kiosk, grilling, lotteri og interessante foredrag. Påmeldingsfrist på utstilling er 10.05.17

Her finner du fullstendig program for helgen

Påmelding til utstilling:Klikk her for instruksjon påmelding til utstilling

Dommere for helgen:

Marie Nylander fra Sverige og Hilde Kvithyll

Her kan du se hvem som dømmer hvilke raser de ulike dagene 

Fredag:

Utstillingstrening kl.18.00

Foredrag kl.19.00

Magne Gjertsen_600x538.jpg

Denne dagen er vi så heldig å få besøk av Magne Gjertsen fra Aktiv Hund - Hundeskole i Bergen. Han vil ta en grundig gjennomgang av begrepet "Lederskap" under årets fuglehundfestival.

Magne Gjertsen Etablerte Aktiv Hund i 1997, og har i over 20 år jobbet som yrkesprofesjonell dressør og yrkesinstruktør på heltid, både i Norge og USA. – med hovedvekt på rehabilitering av «problematferd» hos hund, og endring av eiers bevissthet omkring hund og hundehold. Gjertsens erfaringer og oppnådde praktiske resultater gjennom flere år danner også grunnlag for Aktiv Hunds pedagogikk, undervisningsmodeller og fagartikler om hundehold.Se www.aktivhund.no 

Det blir grilling etter foredraget !

"Hva er lederskap"

Lederskap sier mye om forholdet eier og hund, og hvordan eiers emosjonelle følelser kan påvirke eiers evne til å ta de riktige valgene for et bedre hundehold. Og hvordan manglende innsikt for hundens naturlige væremåte og behov skaper problemer i å oppnå en sunn relasjon til hunden.

Alle ønsker styring og kontroll, men hvordan skal dette oppnås? Vi skal derfor ta for oss ulike former for ledelse og gå dypere inn i begrepet.

 

Lørdag:

Utstillingen åpner kl.9.00

Oppsett og ringoversikter legges ut når dette er klart etter påmeldinsfrist går ut

Grilling

Foredrag kl.19.00

Dag Roger_600x400.jpg

Hei, mitt navn er Dag Roger Berg, jeg eier og driver Evenrud Fuglehundsenter hvor vi har gode treningsfasiliteter. Jeg har også en familie som bidrar med sitt når dem kan, og  vi  har ei jente som kommer og vasker og steller med hundene litt ekstra i helgene. Dette gjør at jeg kan ha full fokus på hunder og trening gjennom dagene.

Vi har også en kennel hvor fuglehundeiere kan sette fra seg sin hund når de skal på ferie, disse hundene drar godt nytte av den rigide hverdagen som hundene som står her har, og det er her mye av grunnlaget legges for videre arbeid med det som er problemhunder.

Det er det som er min nisje, fikse de hundene som ingen andre får til. Det er en fellesnevner for alle hundene, for hva er det så må til for å få en fuglehund komplett ?

Dette kommer vi nærmere inn på under Vestlandets Fuglehundfestival.

Gleder meg til å møte mange engasjerte og flinke fuglehundfolk, vi sees til foredraget:

Problem hund eller Problem eier?

Mvh

Dag Roger Berg

Sjekk her da VFK var på Evenrud Fuglehundsenter for å trene

Etter foredraget bli det trekning av lotteriet

Søndag:

Utstillingen åpner kl.9.00

Oppsett og ringoversikter legges ut når dette er klart etter påmeldinsfrist går ut

Apportkonkurranse arrangers i regi av NISK avd 5. 

Ta med tørket eller tint fugl. Et objekt for de som skal delta i UK (under 2 år) og to objekter for de som skal delta i AK (2 år og oppover)

Det blir premiering til vinnere i begge klasser!

 

Vi trenger din hjelp..

Festivalen drives av frivillig hjelp og vi trenger noen som kan bidra også i år.

Vi trenger parkeringsvaker , dette fordeles på flere så ikke veldig lange økter. Kan du bidra her, kontakt  Ørjan på email: orjan.hopland@online.no

Vi trenger kakebakere og folk som kan ta kioskvakter. Kan du bidra her, kontakt Torill på email: torillhartwig@gmail.com

Vi gjør oppmerksom på at vi selvsagt tar hensyn til at folk skal stille ut hund, og ikke blir satt opp på noe da.

For øvrige spørsmål ta kontakt med : jeanettewie@hotmail.com

Overnatting

Klikk her for informasjon om overnatting på Lone camping

Her har vi fått en avtale på 5 % på rom / hytter , dersom booking skjer via mail og kode "Vestlandets Fuglehundfestival 5%" oppgies. Dette ligger i nærheten av om rådet vi bruker under festivalen. 

Ønsker du å bringe bobil eller campingvogn, ta kontakt med Jeanette Wie på mailadesse: jeanettewie@hotmail.com for muligheten til å bo på stedet.

 

Denne saken oppdateres fortløpende etter hvert som bitene faller på plass

Følg oppdateringene på denne "Eventen" på VFK sin FB side