Det er kun få dager igjen til festivalen og vi kan stolt presentere to svært erfarne hundefolk som kommer for å holde foredrag for oss.

Fredag kl 19:30 deler VFK-medlem, oppdretter, jaktprøvedommer og VK-grossist Robert Brenden av sin kunnskap i foredraget «Fra Valp til VK-hund». Robert og Marita Brenden er oppdrettere av flere raser, blant annet korthåret vorsteher og engelsk setter. De er begge aktive med trening av hund, jakt og jaktprøver. Om ikke Robert stiller som dommer på en jaktprøve, så er det som oftest fordi han fører en eller flere av sine egne hunder. I foredraget sitt har han lovet å gi oss gode råd for hvordan vi gjennom trening av hunden beholder dens djervhet og søksglede.

 

Resized-20210505-113101 copy.jpg

Lørdag kl 19 får vi besøk av Geir Duesund fra Norske Redningshunder. Han har vært hundefører i 40 år, har hatt 5 godkjente ettersøkshunder. Han har også bakgrunn fra politiet, og som Robert kommer han fra en familie der mye dreier seg om hund. I tillegg til Geir er også sønnen Henrik hundfører og instruktør i Norske redningshunder, mens konen Christin og datter Silje driver eget oppdrett og stiller som skrivere og ringsekretærer på utstilling. Geir vil i tillegg til å fortelle hvordan søkshunder trenes fra valp til godkjent hund gi oss gode råd om førstehjelp for hund, spesielt på fjellet.

Vi ønsker alle velkommen på foredrag og festival, husk grillmat til lørdagskvelden!