Helgen 1.-2. oktober ble skogsfuglprøven på Stord gjennomført med hovedkvarter på Sportellet til Fitjar Fjordhotell.  Det ble en fin helg med svært mange erfarne og gode skogsfuglhunder som tok godt vare på sjansene sine.  Lørdag stilte 23 hunder til start, og denne dagen ble det delt ut 6 premier hvor 4 av premiene var 1. premier.  Søndag var det 22 hunder som møtte opp, og her fikk hele 10 hunder premie!  Denne dagen var det også 4 av premiene som var 1. premier.  Den mest imponerende prestasjonen sto kanskje KV Skåtfjellets Bzt Tella og Tom Lilletvedt for på lørdagen:  På Tellas 2 års dag dro hun til med 1AK. Slå den!

Klikk her for å se helgens komplette premieliste.

Midtfjellet Vindpark er et svært populært turområde på Stord med sine mange grusveier, og det var mange turgåere i terrenget denne helgen.  Særlig på søndag hvor været var fantastisk.  Ved hjelp av plakatoppsetting og bannere var turgåerne godt informert om jaktprøven, og mange kom bortom VFKs camp for å slå av en prat.  Her fikk de også gratis kaffe og kake av prøveleder.  Tradisjonen tro var det også pølsegrilling for prøvedeltakerne på partiene i Vindparken midt på dagen både lørdag og søndag. Lokalavisen Fitjarposten (nettavis) hadde også hørt at det skulle gjennomføres jaktprøve denne helgen, og de sendte en journalist opp på søndag som skrev en fyldig reportasje fra prøven.  Hele artikkelen kan leses her.   

Lørdag kveld var det jegermiddag på Fitjar Fjordhotell med nydelig lokalt hjortekjøtt fra Fitjar. Siden prøvestedet ligger så nærme Os og Bergen, er det mange deltakere som ikke overnatter.  Vi håper flere deltakere har mulighet til å overnatte og være med på jegermiddagen til neste år.  Det kan absolutt anbefales.

Vi ønsker å takke Fitjar Fjellsameige for et svært godt samarbeid, samt Fitjar Fjordhotell som alltid er positive til fuglehundfolket og som gjør at vi føler oss veldig velkomne. Tusen takk også til klubbens sponsorer som støtter prøven.  Til slutt er det på sin plass å takke alle åtte dommerne som bruker fritiden sin til å dømme andres hunder.  Uten dommerne blir det ingen jaktprøver.  Tusen takk:)

Velkommen tilbake til Stordprøven i 2017.

Mvh,
Karianne Kayser
prøveleder

DSC_2061.JPG
KV Skåtfjellets Bzt Tella og Tom Lilletvedt, 1AK
Foto: Karianne Kayser

Her er de andre hundene som oppnådde 1AK i løpet av helgen:

14462782_1361468937211481_8067674212337795478_n.jpg
P Grimasteggens Lixie og Tore Husebø, 1AK
Foto: Marianne Sagstad

DSC_2094.JPG
IS Endelausmarkas Moira og Arnstein Haugen 2 X 1AK, IS Søtsuppegrendas Tinde og Ketil Skjæveland 1AK samt dommer Magne Bjørndal.
Foto: Karianne Kayser

DSC_2075.JPG
KV Rugdelias Vlv Cornelia og Tore Kallekleiv, 1AK
Foto: Karianne Kayser

DSC_2069.JPG
IS "US" Pia og Bengt Opsanger, 1AK
Foto: Karianne Kayser

DSC_2079.JPG
IS Kongsvoldrypas Guinness og Trond Inge Askvik, 1AK
Foto: Karianne Kayser

Flere bilder fra prøven kan sees på Facebooksiden til VFK.