Helgen 16.-18. mars hadde vi i Vestlandets Fuglehundklub gleden av å arrangere den årlige Filefjellprøven for stående fuglehunder. Vi var i år tilbake på Tyinkrysset, der vi hadde sekretariatet samt jegermiddag og premieutdeling lørdag kveld.

Årets prøve ble sponset av Myrbø Dyrebutikk, W. Zurhaar AS Eiendom og Bergen Varme og Sanitær AS. Vi er veldig takknemlige for at de vil være med å hjelpe klubben med midler.

Det var god påmelding til prøven, og fredag hadde vi ute tre VK partier i kvalifiseringsrunden og 3 UK/AK partier. Det var meldt ganske kaldt vær om morgenen, så vi valgte å utsette oppropet til klokken 09:00. Heldigvis var det strålende sol og ikke så mye vind slik at temperaturen ble betydelig mildere utover formiddagen. Som så mange andre steder i Sør-Norge den siste tiden var det ganske tunge forhold for hundene å jobbe i, og en del syntes nok at det ble vel tungt. Det var allikevel en del som klarte å vise seg frem for dommerne og det dukket opp noen glade premievinnere på sekretariatet i løpet av ettermiddagen. I VK var det 18 hunder som kom videre til finalen på lørdag.

Lørdag morgen var hakket kaldere enn fredag, og vi besluttet å utsette oppropet til klokken 10:00. Vi fikk rapporter om -30 grader oppe ved noen av terrengene om morgenen, og da måtte vi bare vente til solen fikk litt bedre tak. Det ble noen ekstra kopper kaffe på deltakerne som ventet, men alle hadde forståelse for at vi måtte vente til forholdene ble bedre. Da deltakerne etter hvert dro ut i terrengene fikk vi meldinger om gode temperaturer og fine forhold.

Det ble sett en god del fugl i løpet av de tre dagene vi hadde prøven, men det var ikke alltid den var like samarbeidsvillig, og det var tydelig at den flyttet en del på seg. Spesielt fikk vi oppleve dette i de nye flotte terrengene våre i Vang. Fredagen ble det observert ganske godt med fugl i det østlige terrenget, men nesten ingen fugl i den vestlige delen. Derfor ble VK finale satt opp i det østlige terrenget. Da VK finale ble avholdt var det nesten ikke en fugl å se i øst, men desto flere i UK/AK partiet som gikk på den vestlige delen. Dermed ble det dessverre ikke mer enn ett fuglearbeid i VK finale i år, noe som selvsagt er litt kjedelig for de som er med og konkurrerer. Dette viser at vi atter en gang må innse at rypene er uforutsigbare, og at vi aldri kan vite hvor den trykker. Vi må jo bare berømme og gratulere den ene hunden som faktisk klarte å finne fugl i VK finalen. Det ble IS Red Garlic’s Daim til Øyvind Olstad som klarte dette og som fikk sin fortjente 1VK finale med CACIT. VFK gratulerer så mye!

Lørdag kveld var det jegermiddag, og tradisjonen tro var det pinnekjøtt på menyen. Det var en koselig kveld, med god mat og hyggelige samtaler som ble avrundet med premieutdeling der alle som hadde klart å få en premiering ble hedret som seg hør og bør.

Søndag hadde vi ute tre UK/AK partier. Det var litt frafall på oppropet (noe som ikke kommer som en stor overraskelse på siste prøvedag).  Noen var vel slitne etter to dager med konkurranse, noen var strålende fornøyd med premieringen(e) som de allerede hadde oppnådd de første dagene og noen var vel kanskje litt slitne etter et hyggelig lag lørdag kveld. Uansett er vi takknemlige for de som gir beskjed om at de ikke kommer til å møte på oppropet, gjerne i god tid hvis mulig. Det gjør vårt arbeid i sekretariatet mye enklere.

Etter tre dager på Filefjell med strålende sol, en anelse kaldt, mye fugl/lite fugl fra dag til dag og mange hyggelige, flotte og engasjerte deltakere må vi si oss godt fornøyd med prøven. Vi vil rette en ekstra stor takk til dommerne som stiller opp for oss slik at vi kan gjennomføre et slikt arrangement. Tusen takk til Tyinkrysset for hyggelig og god service.

 

Beste hilsen Marianne Sagstad og Merete Vik Ottesen

 

Komplett premieliste

 

 

 

Vinner VK Finale Øvind Olstad.jpg

Vinner av VK Finale m/Cacit: IS Red Garlic's Daim og e/f Øyvind Olstad.

 

IMG_20291.jpg

VK Finalepartiet