VFK ønsker velkommen til den tradisjonsrike rugdeprøven Os2 24.- 26. november 2023.

Husk å medbringe apportobjekt, registreringspapirer, sauerenhetsbevis og gyldig vaksinasjonsattest. 

NB! Fra og med 2019 må man vise apport i terrenget for å kunne få premie på en skogsfuglprøve.  Det holder ikke med å vise apportbevis lenger.  Deltakere må selv ha med godkjent apportobjekt.  Se Dommerhåndboken side 19 for hva som er godkjent apportobjekt. Klikk her for Dommerhåndboken. 

Siden dette er en skogsfuglprøve, er det kun voksne hunder over 2 år som kan delta.  Les gjerne gjennom «Regler for fuglehundprøver» fra Fuglehundklubbenes Forbund her.

Opprop blir klokken 08.00 alle dager i Os JFF sitt klubbhus Ulvehiet. Klikk her for å komme til kart.  Det vil også bli noen halvdags partier som har opprop klokka 11.30 i Ulvehiet om ikke annet er avtalt med deltakerne.

Det vil bli mulighet til å gjennomføre apportbevisprøven under jaktprøven. Ta kontakt med sekretariatet for tidspunkt. 

Søndag 26. november arrangeres i tradisjonen tro også «Rugdepokalløpet» hvor alle hunder som har oppnådd 1AK skog enten på Os1 eller på en av de to første dagene på Os 2 kan delta.

Info om partilister og ventelister. MÅ LESES!

Vi har en formidabel stor påmelding til Os2 i år.  Dette er selvsagt gledelig, men det byr også på utfordringer i forhold til terreng og dommere.  Vi har ikke flere terreng enn det vi har, og ventelistene vil bli lange og vi krysser fingrene for at ingen dommere blir syke.  Vi må også forholde oss til at det er hjortejakt i terrengene samtidig.  Vi har tett og god kontakt med lederne av hjortejakten i de ulike grunneierlagene, men vi kan ikke alltid bruke våre planlagt terreng og det vil derfor alltid komme forandringer på listene helt fram til prøvedagen.  Selv om noen står på f. eks. et ettermiddagsparti i dag, er det ikke sikkert man gjør det om en uke.  Planlegg dagen som om man skal gå hel dag. 

Det har vært avholdt rugdeprøver på Os fra 1939, og det er gjennom mange tiår vært tradisjon for å gjennomføre Rugdepokalløpet søndag på Os2.  Hunder som oppnår 1AK Skog på OS1 samme året eller fredag og lørdag under Os2 kan starte på søndag i Rugdepokalløpet med mulighet til å få et napp i Rugdepokalen. Hvor mange som har 1AK vet man ikke før prøven er gjennomført lørdag, og partilister for søndag blir lagt ut med en gang dette er klart.  Derfor blir det kun lagt ut venteliste for søndag.  Når hunder med 1AK er avklart, fylles partiene opp med plassene fra ventelisten.

Det er begrenset med terreng og dommere på søndag.  Etter Os1 var 10 hunder klare for Rugdepokalløpet.  En hund har fått løpetid, og det er dermed 9 hunder som er med videre fra Os1.  Det blir derfor spennende å se om rugdene «er hjemme» på Os2 og om hvor mange flere hunder som klarer 1AK Skog fredag og lørdag.  Minner om at dersom man trekker seg fra venteliste før det er 7 dager igjen til prøvestart blir påmeldingssummen refundert med 100%.  Viktig:

  • Alle hunder må vise gyldig sauerenhetsbevis i originalform til dommer (IKKE bilde på mobil).  Hunder som ikke har med bevis får ikke starte.
  • Identitets- og vaksinasjonspapirer må være med.  Det blir tatt stikkprøver av chip under prøven.
  • Husk å ta med eget, godkjent apportobjekt.  Får å oppnå premie på skogsfulgprøve må det være gjennomført godkjent apport i terrenget for alle premiegrader.
  • Opprop for ettermiddagspartier er allerede klokka 11.30 grunnet tidlig mørke.  Oppropet er da i utgangspunktet på Ulvehiet dersom man ikke blir kontaktet av prøveleder for annet møtested.
  • Prøveleder oppfordrer alle deltakere (og andre interesserte) til å høre på foredraget med Bjørn Sjurseth fredag 24.11 i Ulvehiet.  Se annet innlegg på hjemmesiden for påmelding.

Partilister:
Partilister fredag pr 23.11
Partilister lørdag pr 24.11 klokka 22.45
Om partilister søndag:
13 hunder starter i Rugdepokalløpet.  De er fordelt på parti S1, S2 og S3. Resten av partiet er fyllt opp med hunder fra venteliste.  Terrengene og dommere på disse partiene er trukket.
Parti S5 kan bare ha fire hunder.
Partilister søndag pr 25.11 klokka 21.15
Ventelister søndag pr 25.11 klokka 21.15

Premielister:
Komplett premieliste

Vinner av Rugdepokalløpet 2023:
KV Tiurjegerns Solo av Sognexpressen og e/f Robert Brenden

Regler for refusjon:
Trekking fra venteliste skriftlig 7 dager før prøvestart – 100% refusjon
Trekking fra venteliste senere enn 7 dager før prøvestart – 75% refusjon
Veterinærattest eller legeattest innsendt innen prøvestart – 75% refusjon
Egenmelding v/løpetid innsendt innen prøvestart – 75% refusjon

Send e-post til prøveleder om du må trekke hund.

Egenerklæringsskjema for løpetid finnes her.
 

Frist webpåmelding: 14.11.23
Pris: Kr 525,-


Webpåmelding: Gå inn på www.nkk.no, Min side, påmeldinger, påmelding til prøve, følg så videre prosedyre. 

Spørsmål kan rettes til prøveleder:
Telefon 47 37 92 47 / e-post karianne.kayser@gmail.com

Velkommen til rugdeprøve på Os.

Velkommen til rugdeprøve på Os.

Karianne Kayser
prøveleder

Hovedsponsor for prøven: